4 personer
antipasti

Min egen lasagne

La mia lasagna

02.Ingredienser

1 lök

2 morötter

1 liten zucchini

4 msk olivolja

¼ dl vitt vin

500 g hackat nötkött

1 liten burk tomatkoncentrat

2 burkar krossade tomater

500 ml passata (tomatpuré)

Färsk basilika

Salt och peppar

300 g lasagneplattor

200 g riven Galbani Parmesan

250 g Galbani Mozzarella

03.Tilberedning

Hacka löken fint. Skär morötter och zucchini i medelstora tärningar. Värm olja i en stekpanna och fräs lök och morötter. Löken och morötterna ska steka på medelvärme i ca 10 minuter. Lägg i zucchinin och stek ytterligare ca 5 minuter. Häll i vitt vin och låt det sjuda med grönsakerna tills alkoholen har avdunstat. Stäng av värmen och lägg grönsakerna i sidan av pannan, så det finns plats för köttet. Stek köttet under omrörning tills det är brynt. Lägg i tomatkoncentrat och rör om ordentligt, sedan krossade tomater och tomatpuré.

 

Lägg i färsk basilika, salt och peppar. Tomatsåsen bör sjuda i minst 30 minuter, helst längre för att få rätt smak. Smaka av och tillsätt ev. lite mer salt eller basilika. När såsen är klar ska lasagnen monteras. Skär mozzarellan i fina skivor. Lägg lite sås i botten av formen, ett lager lasagne, sås, mozzarella i skivor och sedan riven parmesan. Upprepa ytterligare två gånger och avsluta med att fördela den sista färska mozzarellan och parmesanen på toppen. Täck med aluminiumfolie och ställ in lasagnen i en förvärmd ugn på 200 grader. Efter 20 minuter avlägsna folien och ge lasagnen ytterligare 10-15 minuter.

 

Tips: Garnera med basilika på toppen.


© 2017 Galbani - All rights reserved