4 personer
primi

Matpannkakor med sparris

Crespelle integrali di asparagi e mozzarella

02.Ingredienser

Matpannkakor:

200 g fullkornsmjöl

5 dl mjölk

4 ägg

50 g smör

Salt

Muskot

Olja till stekning

 

Fyllning:

2 buntar grön sparris

250 g Galbani Mozzarella

70 g getost

8 skivor lufttorkad parmaskinka

Smör till stekning

70 g riven Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Skölj sparrisen och bryt av ändarna. Lägg sparrisen i en kastrull med kokande vatten i botten, och ånga dem i 2-3 minuter, så att de är al dente. Vispa mjölet och mjölken tillsammans tills det inte finns några klumpar. Tillsätt äggen, smält smör, en nypa salt och krydda med muskot. Vispa ihop blandningen och låt det ev. vila i kylen i ½ timme. Stek sedan pannkakorna i olja på medelvärme.

 

Skär samtidigt mozzarellan och getosten i tärningar. Ta en pannkaka, lägg på en bit parmaskinka, 3-4 sparrisar, 2 msk av den tärnade osten och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en smord form, pensla dem med smält smör och strö över riven parmesan. Grädda dem i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.


© 2017 Galbani - All rights reserved