4 personer
primi

Matpannkakor med champinjoner

Crêpes salate al gorgonzola e funghi

02.Ingredienser

Pannkakor (8 st):
150 g vetemjöl
Salt
3 dl mjölk
2 ägg
40 g smör
Fyllning:
1 pkt svamp (ca 500 g)
80 g smör
Salt och peppar
150 g Galbani Gorgonzola
0,7 dl mjölk
100 g Galbani Parmesan
Sallad som tillbehör

03.Tilberedning

Blanda vetemjöl, salt och mjölk, och rör om ordentligt tills smeten är fri från klumpar. Vispa därefter äggen i en skål och häll ner dem i smeten under omrörning. Låt smeten vila i kylen i minst en halvtimme. Stek sedan pannkakorna i smör.

Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Stek dem sedan i smör i ca 15 minuter, tills de är bruna och lite mjuka. Smaka av med salt och peppar. Smält gorgonzolan på låg värme, och tillsätt lite mjölk åt gången under omrörning tills blandningen får en krämig konsistens. Häll ner de stekta champinjonerna i gorgonzolakrämen, och blanda ner 30 g riven parmesan.  Bred ut krämen på pannkakorna och vik dem 2 gånger – så att det bildas en trekant. Lägg pannkakorna i en ugnsform och fördela smörklickar ovanpå tillsammans med resten av parmesanosten. Grädda i ugnen i 10 minuter i 200 grader. Servera pannkakorna direkt med lite sallad.


© 2017 Galbani - All rights reserved