4 personer
antipasti

Mascarponepaj

Torta al Mascarpone

02.Ingredienser

500 g Galbani Mascarpone
3 msk mjöl
3 ägg
4 msk socker
1 msk bakpulver
½ tsk salt
1 förpackning pajdeg
10 g mjukt smör
40 g valnötskärnor
1 obesprutad citron
1 vaniljstång
1 kula vaniljglass per person
Ev. citronmeliss till dekoration

03.Tilberedning

Vispa ägg och socker och tillsätt fröna
från vaniljstången. Vänd ner mascarpone
i äggsmeten och rör om ordentligt med
en sked. Tillsätt mjöl, salt, finrivet
citronskal och bakpulver.

Smörj en pajform med lite mjukt smör
och lägg pajdegen i formen.

Lägg mascarponesmeten i pajdegen och
strö över hackade valnötter. Ställ in
pajen i 180° varm ugn och grädda den i
30 minuter tills degen är färdiggräddad
och mascarponesmeten har stabiliserats.
Ta ut pajen och servera den ljummen
med en kula vaniljglass och lite citronmeliss
på toppen.

Tips: Prova äpple i små tärningar i
stället för valnötter


© 2017 Galbani - All rights reserved