4 personer
primi

Lumaconi med gorgonzola

Lumaconi al gorgonzola

02.Ingredienser

3-4 squash
Olivolja
Salt och peppar
500 g pasta lumache eller lumaconi
Sås:
Lite béchamelsås (kan köpas färdig):
40 g smör
40 g mjöl
4 dl mjölk
Salt och peppar
100 g Galbani Gorgonzola
100 g Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Skär squashen i små tärningar och stek i olivolja i 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Koka upp vatten och lägg i pastan. Koka dem “al dente” och häll sedan bort vattnet. Blanda pastan med lite olivolja i kastrullen. Sätt sedan ugnen på 180 grader.
Gör sedan béchamelsåsen (det tar 10 minuter):
Smält smör i en liten kastrull, tillsätt mjöl och vispa ordentligt. Häll långsamt i mjölken medan du fortsätter att vispa. Låt såsen koka i 1-2 minuter. När såsen tjocknar är den färdig. Smaka av med salt och peppar.
Häll squash och gorgonzola i béchamelsåsen och rör försiktigt. Häll sedan ner pastan i såsen och blanda runt ordentligt. Häll slutligen alltihop i en ugnsform och strö över riven parmesan. Gratinera i ugnen i 20 minuter. Rätten är klar när parmesanen på toppen får en vacker, gyllenbrun färg.


© 2017 Galbani - All rights reserved