4 personer
primi

Laxravioli

Ravioli al salmone

02.Ingredienser

2 paket laxravioli

1 tsk grovt salt till vattnet

120 g rökt lax

20 g smör

4 msk Galbani Mascarpone (ca 160 g)

4 msk mjölk

Salt och peppar

Dill till garnering

03.Tilberedning

Ta en stor kastrull med vatten och salt. När vattnet kokar, tillsätt ravioli en efter en. Sänk till medelvärme och koka enligt anvisningar på förpackningen.

Smält smöret i en liten kastrull. Lägg i mascarpone, mjölk och krydda med salt och peppar.

Finhacka 1/3 av laxen och skär resten i strimlor.

Ta bort pannan med såsen från värmen och tillsätt den finhackade laxen och rör om. Låt vila lite under locket. När raviolin är klar, häll över såsen tillsammans med hälften av laxstrimlorna. Blanda försiktigt ingredienserna med en sked.

Servera raviolin på 4 tallrikar, och strö på resten av laxen Garnera med en liten dillkvist på toppen.

 

Tips:

Kan också serveras som huvudrätt med en krispig sallad till.


© 2017 Galbani - All rights reserved