4 personer
antipasti

Lasagne med lax

Lasagne al salmone

02.Ingredienser

200 g fullkornslasagneplattor
450-500 g farsk lax utan skinn, i skivor
450-500 g frusen spenat
200 g Galbani Mascarpone
150 g farskriven parmesan
2 schalottenlokar
1.2 dl gradde
3 kvistar farsk oregano
1 burk (400 g) hackade skalade tomater
1.2 dl vitt vin
1 vitloksklyfta
Olivolja
Lite muskotnot
Salt och peppar
Eventuellt 1 citron

03.Tilberedning

Finhacka löken och bryn den i lite olivolja. Tillsätt spenaten och värm den tills den är helt tinad. Häll i vinet och låt det koka kraftigt så att alkoholen försvinner innan du tillsätter mascarpone, salt, peppar och muskotnöt.

Marinera eventuellt laxen i saften och skalet från en citron i ett par timmar innan tillagning. Hacka och sautera vitlöken i 1 msk olivolja. Tillsätt tomaterna tillsammans med färsk
oregano, salt och peppar. Runda av med
vispgrädde.

Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager lasagneplattor i botten. Varva med ett lager lax, spenat och tomatsås och strö över det hela med parmesan. Lägg sedan på ett nytt lager lasagneplattor och börja om från början tills alla
ingredienser är använda. Baka i ugn på 200° i cirka 30 minuter och servera med en färsk sallad.


© 2017 Galbani - All rights reserved