4 personer
antipasti

Kycklingrullar med skinka och mozzarella

Bocconcini con prosciutto e mozzarella

02.Ingredienser

4 st. kycklingbröst
4 skivor parmaskinka
125 g Galbani Mozzarella
Färsk salvia
Salt och peppar
Olivolja
8 små träspett (eller tandpetare)

03.Tilberedning

Skär kycklingbrösten på tvären så att du får åtta tunna filéer. Lägg en halv skiva parmaskinka på varje kycklingfilé tillsammans med tärnad mozzarella som du kramat ur vattnet på. Garnera med ett par små salviablad och krydda med salt och peppar. Rulla ihop köttet och
stäng det med hjälp av ett träspett. Stek rullarna försiktigt i olivolja i stekpanna i cirka 8-10 minuter på medelvärme. Tillsätt lite vatten om det behövs, men inte mer olivolja eller smör.

Lägg upp på fat och garnera med färsk salvia. Rätten serveras med grönsallad, potatis eller polenta.

Tips: Om du vill variera receptet kan du ersätta kycklingfiléerna med kalvfiléer.


© 2017 Galbani - All rights reserved