4 personer
secondi

Kycklingfilé med gorgonzolasås

Filetto di pollo con salsa di gorgonzola

02.Ingredienser

4 kycklingbröst
4 msk mjöl
1 tsk smör
1 msk senap
3 msk mjölk
100 g Galbani Gorgonzola Cremoso
3 msk konjak
Salt och peppar

03.Tilberedning

Banka ut kycklingbrösten tills de är platta och dela dem på tvären med en vass kniv så att du får 8 tunna kycklingfiléer. Vänd dem i mjöl och bryn dem i smält smör i stekpanna. Krydda med
salt och peppar. Tillsätt 3 msk konjak och sätt eld på grytan, dvs flambera tills elden släcks av sig själv. Ta bort filéerna, tillsätt senap, gorgonzola och mjölk. Lägg tillbaka filéerna i stekpannan när osten har smält och krydda rikligt med salt och peppar. Du kan också servera såsen vid sidan om.


© 2017 Galbani - All rights reserved