4 personer
antipasti

Kroketter med parmesan

Crocchette al parmigiano

02.Ingredienser

4 msk olja att steka i
250 g Galbani Parmesan 3 ägg
2 dl ströbröd
200 g emmentaler
Salt och peppar
Béchamelsås:
50 g smör
50 g mjöl
2 dl mjölk
Salt
Riven muskotnöt
Tillbehör:
Finskuren fänkål eller tomater marinerade i olivolja

03.Tilberedning

Béchamelsås:
Smält smöret i en liten gryta, sikta ner mjölet under stadig omrörning och tillsätt mjölken lite i taget. Vispa ordent- ligt så att det inte blir några klumpar. Tillsätt salt och riven muskotnöt och rör hela tiden tills du får den konsistens du vill ha. Ta av grytan från plattan och låt svalna i 5-10 minuter.
Riv under tiden parmesan och emmen- taler. Tillsätt därefter 3 äggulor i bécha- melsåsen, rör ordentligt och häll sedan i riven parmesan och emmentaler. Smaka av med salt och peppar och låt svalna medan du vispar äggvitorna styva och därefter försiktigt vänder ner dem i såsen.
Forma kroketterna i handen med en sked och vänd dem noga i ströbröd så att ytan blir helt jämn. Värm oljan i en panna med höga kanter och stek kroketterna i 2-4 minuter tills de är spröda och gyllenbruna. Lägg kroketterna på en bit hushållspapper och låt ev. överskottsolja rinna av.
Servera kroketterna medan de är varma med lite finskuren fänkål eller tomater marinerade i olivolja.
Tips: Man kan ev. tillsätta finhackad italiensk ”prosciutto cotto” så smakar de ännu bättre.


© 2017 Galbani - All rights reserved