4 personer
secondi

Kalvstek med parmesan

Arrosto di vitello al parmigiano

02.Ingredienser

850 g kalvstek
70 g Galbani Parmesan
1 dl grädde
2 dl halvtorrt vitt vin
2 stjälkar bladselleri
1-2 liter grönsaksbuljong (beroende på stekens storlek)
3 kvistar färsk salvia
2 msk olivolja
Salt och peppar (rikligt)

03.Tilberedning

Skär av 150 g kött från kalvsteken och spara det till senare. Skär parmesanen i mindre block/
stänger. Pricka hål i steken och stick in parmesanstängerna. Värm 2 msk olivolja i en stekgryta och bryn steken på samtliga sidor. Skär de 150 grammen stek i mindre delar och gör det samma med bladsellerin. Lägg båda
ingredienserna i grytan. Bryn köttet och tillsätt vinet. Låt vinet koka så att alkoholen avdunstar och tillsätt sedan grönsaksbuljongen (mängden anpassas till stekens storlek – buljongen ska
nästan täcka köttet). Låt det puttra i 15 minuter innan du smakar av med salt och peppar. Låt sedan rätten koka vidare i cirka 1 timme och 15 minuter, beroende på stekens storlek.
Ta upp steken, täck över den och låt den vila i 20 minuter. Mixa såsen från grytan och häll sedan tillbaka den i grytan igen. Tillsätt sedan grädde till såsen (som ska vara varm) under omrörning. Låt såsen koka in tills den har fått en krämig konsistens. Skär steken i tunna skivor, häll såsen över skivorna eller servera den i en skål vid sidan om. Garnera med salviabladen.


© 2017 Galbani - All rights reserved