4 personer
secondi

Kalvscaloppine

Scaloppine

02.Ingredienser

4 stora kalvschnitzlar
Lite mjöl till panering
Smör till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
125 g Galbani Mozzarella
1 stor tomat
Basilikablad
Valfri grönsallad

03.Tilberedning

Vänd kalvschnitzlarna i mjöl. Smält smör i en stekpanna och låt det bli brunt. Stek schnitzlarna snabbt på båda sidor i 30 sekunder. Krydda med salt och ta bort köttet från värmen. Lägg därefter schnitzlarna i en långpanna. Skär mozzarella och tomat i tunna skivor och fördela dem jämnt på schnitzlarna. Strö över basilikablad och peppar och gratinera i ugnen i 5 minuter i 180 grader. Schnitzlarna är klara när mozzarellan har smält. Servera genast med en grönsallad.
Tips:
Kalvschnitzlarna kan ersättas med kycklingfilé om man vill prova en annan variant av rätten.


© 2017 Galbani - All rights reserved