4 personer
antipasti

Kalvköttbullar med mozzarella

Bocconcini di vitello e mozzarella

02.Ingredienser

500 g kalvfärs
250 g Galbani Mozzarella
2 dl osötade, krossade cornflakes
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk vispgrädde
1 msk hackad schalottenlök
Olja att steka i
1 tsk rivet skal från 1
obesprutad citron
2 msk hackade basilikablad
Salt och nymald peppar

Tillbehör:
God sallad

03.Tilberedning

Blanda ihop köttfärs, ägg, ströbröd och
grädde. Fräs schalottenlöken i lite olja
tills den blir genomskinlig och blanda
ner den i köttfärsen tillsammans med
rivet citronskal, hackad basilika, salt och
peppar. Skär mozzarellan i små tärningar.

Ta en matsked köttfärs åt gången och
tryck ut den lite med våta händer. Gör
en fördjupning i mitten, lägg i en
mozzarellabit och forma till bullar
ca 3 cm i diameter. Vänd dem i krossade
cornflakes på en tallrik och stek några i
taget i het olja tills de är gyllenbruna
och spröda på utsidan (2-3 minuter).
Serveras varma eller kalla tillsammans
med en god sallad.


© 2017 Galbani - All rights reserved