4 personer
secondi

Kalvfilé med mozzarellasallad

Vitello e mozzarella in insalata

02.Ingredienser

500 g kalvfilé utan fettkant
1 msk olivolja
30 g smör
125 g Galbani Mozzarella
8 kokta, avrunna kronärtskockshjärtan (på konserv- eller glasburk)
4 inlagda, avrunna röda paprikor (på burk)
1 huvud rosésallad eller annan bitter sallad
Salt och nymald svartpeppar Steksnöre
Dressing:
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 nypa salt

03.Tilberedning

Bind upp köttet så att det håller formen, salta och peppra generöst innan du bryner det runt om i olja och smör i en liten gryta. Lägg köttet i en långpanna och ställ in den i ugnen i 190° i 20 minuter tills köttet är svagt rosa i mitten. Under tiden lossar du salladsbladen, sköljer dem i kallt vatten och låter dem rinna av ordentligt. Skär mozzarellan i skivor, halvera kronärtskockshjärtana och strimla paprikan.
Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter. Blanda under tiden ihop dressingen. Skär köttet i tunna skivor och rulla det löst runt kronärtskockshjärtan, paprika, mozzarella och salladsblad. Häll på dressingen och servera med ett stort leende.
Tips: Du kan också blanda salladen och lägga upp köttet ovanpå. Dressingen kan också bytas ut mot t.ex. pesto.


© 2017 Galbani - All rights reserved