4 personer
secondi

Kalkonrulle fylld med parmaskinka och rosmarin serveras med polenta

Rotoli di tacchino alle erbe e prosciutto crudo con polenta ricca

02.Ingredienser

Kalkonrulle:

800 g Kalkonbröst (ger 2 rullar)

Salt, peppar och paprika

100 g parmaskinka, tunt skivad

4-5 kvistar rosmarin

4 msk olivolja

1 finhackad lök

2 lagerblad

4 kryddnejlikor

2 morötter, hackade i mindre tärningar

2 finhackade vitlöksklyftor

2 dl vitt vin

 

Polenta:

250 g polenta instant

1 l vatten

1 msk Morga buljong

5 msk Galbani Mascarpone (ca 80 g)

5 msk Galbani Parmesan

4 msk Galbani Ricotta

½ ekologisk citron

Salt och peppar

03.Tilberedning

Skär kalkonbrösten på mitten. Låt de sista 2 cm hänga ihop så det går att “stänga” igen. Tvätta köttet i kallt vatten och torka med hushållspapper. Krydda med salt, peppar och paprika på båda sidor. Öppna upp kalkonbröstet och lägg på parmaskinka och rosmarin i mindre delar. Rulla ihop som en rulle och bind med snöre, precis som om det vore en rostbiff. Värm olivolja i en stekpanna och stek kalkonbröstet på alla fyra sidor på hög värme. Dra ner till medelvärme och tillsätt lök, lagerblad, kryddnejlika, morötter och vitlök. Häll över vitt vin och låt sjuda under lock i 20-30 minuter. Tillsätt lite vatten om blandningen känns för torr.

 

Polenta:

Koka vatten i en kastrull och tillsätt buljongen. När vattnet kokar, ta bort kastrullen från värmen och rör i polentagrynen (följ instruktionen på förpackningen). När polenta är klar, lägg i mascarpone, parmesan och ricotta. Krydda med saften och lite rivet skal av ½ citron. Krydda med salt och peppar.

 

Tips: Köp polenta instant. Den andra varianten ska röras om i ungefär 40 minuter!


© 2017 Galbani - All rights reserved