4 personer
antipasti

Kalkon med parmaskinka

Tacchino con prosciutto

02.Ingredienser

500 g kalkonbröst
1 dl vetemjöl
Olivolja till stekning
60 g parmaskinka (ca ½ skiva per köttbit)
40 g Galbani Parmesan
1 tsk salt
Ruccolasallad till garnering

03.Tilberedning

Skär kalkonbrösten på längden, och banka ut dem till tunna skivor. Vänd skivorna i vetemjöl och stek dem i olivolja på medelvärme i 1-2 minuter på båda sidor. Vetemjölet som ramlar av kalkonen under stekning får gärna blanda sig med olivoljan, då bildas lite sås. När kalkonen är nästan klar, lägg en skiva parmaskinka på varje köttbit, och stek i ytterligare 1-2 minuter. Lägg försiktigt upp köttet på tallriken med lite sås från stekpannan, och strö över parmesanflingor och salt på toppen. Garnera rätten med lite färsk ruccola.

Tips:
Den här rätten blir även god med kalv- eller skinkschnitzel. Parmaskinkan kan ersättas med kokt skinka med en mildare smak som går hem lättare hos barnen.


© 2017 Galbani - All rights reserved