4 personer
secondi

Kalkon med gorgonzola- och svampkräm

Tacchino alla crema di funghi e gorgonzola

02.Ingredienser

4 kalkonbröst à ca 125 g
100 g Galbani Gorgonzola
200 g svamp (champinjoner,
ostronskivling eller vildsvamp)
2 msk olivolja eller smör
1 vitlöksklyfta
1 knivsudd chilipulver
1 dl rödvin
½ dl vispgrädde
4 kvistar bladpersilja
Salt och nymald peppar

03.Tilberedning

Hacka den rensade svampen, vitlök,
chili, salt och peppar. Stek blandningen
i olja ett par minuter och tillsätt rödvin
som får koka in på hög värme. Tillsätt
gorgonzola i små tärningar tillsammans
med grädden. Stek kalkonskivorna i en
annan panna med salt och peppar. Lägg
upp köttet på fyra tallrikar, häll över
såsen och servera med bladpersilja på
toppen.

Tips: Såsen passar också bra till andra
sorters kött.


© 2017 Galbani - All rights reserved