4 personer
primi

Italiensk toast med färsk mozzarella

Mozzarella in carrozza

02.Ingredienser

125 g Galbani Mozzarella
1 ägg
1 dl mjölk
3 dl mjöl
Fint salt
4 skivor toastbröd
Färsk salvia
Olivolja till stekning
Eventuellt lite färsk timjan

03.Tilberedning

Skär bort kanten från brödskivorna. Lägg två skivor mozzarella mellan två brödskivor tillsammans med lite färska salviablad. Vispa ägget med lite salt och vänd brödet, först i mjölk (utan att det blir genomblött) och sedan i mjöl och till sist i det vispade ägget. Stek sandwichen på varje sida tills den är gyllenbrun och lägg den sedan på ett underlag som suger upp fettet.

Dela sandwichen i 2 trekanter och servera dem rykande varma med lite färska timjanblad som garnering och ett par sprödstekta salviablad.

Tips: Variera smaken genom att lägga en bit parmaskinka på mozzarellan eller följ receptet så som det är beskrivet här ovanför.


© 2017 Galbani - All rights reserved