4 personer
antipasti

Insalata caprese med grillad paprika, pinjenötter och ramslöksdressing

Insalata Caprese con peperoni grigliati, pinoli e condimento all’aglio orsino

02.Ingredienser

1 röd paprika, halverad och kärnfri

1 gul paprika, halverad och kärnfri

 

Dressing:

½ dl olivolja

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 röda chili, finhackad

3-4 stjälkar av ramslök, finhackad (har du inte ramslök kan du ersätta den med t.ex. basilika eller någon annan ört i säsongen).

Salt och peppar

 

½ paket ruccola

1 paket Galbani små mozzarella bollar eller 2 stora mozzarella

1 liten påse pinjenötter, rostade

03.Tilberedning

Grilla paprikan med skinnsidan uppåt i ugnen tills det blir svart. Låt svalna något innan skinnet lätt skalas av.

 

Dressing:

Blanda alla ingredienser till dressingen och krydda med salt och peppar.

Lägg i de rostade paprikorna och låt dem suga åt sig vätska ½ timme.

Anrätta paprikorna på ruccolan och fördela mozzarellabollarna. Strö resten av dressingen över salladen, avsluta med pinjenötter och servera.


© 2017 Galbani - All rights reserved