4 personer
antipasti

Inbakad tomat och mozzarella

Rotolo con pomodorini e mozzarella

02.Ingredienser

1 rulle kyld, färdig pizzadeg
(cirka 400 g)
500 g körsbärstomater
125 g Galbani Mozzarella
1 knippe färsk basilika
2 msk olivolja att steka i
1 liten msk salt

03.Tilberedning

Sätt ugnen på 200°. Skär tomaterna i
halvor och lägg dem i en långpanna med
lite olja och salt. Baka dem i ugnen i
10-15 minuter så att det mesta av vätskan
dunstar. Rulla ut degen på ett bakplåtspapper
och lägg på de bakade tomaterna.
Se till att inte lägga dem för nära kanten
eftersom du ska kunna vika över och
tillsluta degen när du har strött över
basilika och mozzarella i små bitar. Vik
därefter över degen och tillslut den, gör
några lufthål med en gaffel och grädda i
200° i ca 30 minuter. Skär upp rullen i 2-3
cm tjocka bitar och servera dem ljumna.

Tips: Du kan också blanda tomaterna
med aubergine och zucchini. Det ska
bara vara 500 g grönsaker så möjligheterna
är många. Om du inte serverar den
här rätten som antipasti utan som
huvudrätt räcker receptet till 2-3 personer.


© 2017 Galbani - All rights reserved