4 personer
antipasti

Hallontiramisu

Tiramisù ai lamponi

02.Ingredienser

300 g tinade hallon
3 msk socker
1½ paket savoiardikex
(ladyfingers)
1 dl Amarettolikör eller marsala
Färska hallon till dekoration
Citronmeliss till dekoration

Kräm:
250 g Galbani Mascarpone
4 äggulor
3 äggvitor
2 dl florsocker (knappt)
Fröna från 1 vaniljstång
2 dl grädde

03.Tilberedning

Mixa de tinade hallonen med 3 msk
socker och ½ dl Amarettolikör.
Doppa savoiardikexen i hallonsåsen och
droppa ev. över lite extra Amarettolikör.

Kräm:
Vispa ihop äggulorna ordentligt med
florsocker och vaniljfrön. Vispa ner
mascarponen. Vispa grädden i en annan
skål men inte för hårt. Vispa äggvitorna
hårt. Vänd försiktig ner grädden och
äggvitorna i mascarponen.
Lägg därefter ut ett lager röda savoiardikex
och bre över ett rejält lager med
kräm. Fortsätt varva savoiardikex och
kräm tills du har 3 lager.
Låt stå i kylen i ett par timmar. Dekorera
med färska hallon och citronmeliss.

Tips: Hacka ev. en god mörk choklad
och strö den över desserten före serveringen.


© 2017 Galbani - All rights reserved