4 personer
antipasti

Gyllene bruschetta med ricotta

Crostini dorati alla ricotta

02.Ingredienser

4 ägg
160 g Galbani Ricotta
60 g Galbani Parmesan
60 g smör
50 g rucolasallad
8 skivor italienskt grovt bröd
Salt
En knivsudd riven muskotnöt

03.Tilberedning

Vispa äggen och tillsätt en knivsudd salt.
Blanda ricottan med finriven parmesan
och muskotnöt i en skål. Skär brödet i 1½
cm tjocka skivor och doppa brödet i ägg.
Smält smöret i en stekpanna och stek
brödet gyllenbrunt på bägge sidor. Ta
upp brödet och låt det vila i två minuter.
Fördela ricottablandningen på bröden
och toppa med hackad rucolasallad.

Tips: Skär brödet i mindre bitar om
rätten serveras med andra antipasti.


© 2017 Galbani - All rights reserved