5 personer
primi

Grönsakslasagne

Lasagne alle verdure saporite

02.Ingredienser

300 g färska lasagneplattor 4 stora morötter
5 stjälkar blekselleri
2 lökar
2 purjolökar
2 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning 2 dl vatten
100 g Galbani Parmesan
Béchamelsås 2 msk mjöl 30 g smör
8 dl mjölk
1 tsk salt
Peppar efter smak

03.Tilberedning

Lägg grönsakerna i en matberedare och finhacka dem. Stek dem sedan några minuter i olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt buljong och vatten och låt sjuda i 15-20 minuter, krydda med salt och peppar. Höj värmen mot slutet om vattnet inte har dunstat bort.
Gör under tiden béchamelsåsen. Smält smöret i en gryta. Sikta ner mjölet i smöret under omrörning. Fräs ett par minuter utan att det tar färg. Ta av grytan från plattan, tillsätt mjölken och rör om med en träslev. Sätt tillbaka grytan på plattan, smaka av med salt och peppar och koka upp under omrör- ning till lagom konsistens.
Varva lasagneplattor, grönsaker och béchamelsås i en smord form.
Strö över parmesan och grädda i 200° i 30 minuter. Servera med en spröd sallad.
Tips: Alla grönsaker kan användas till det här receptet, välj efter säsong, smak och behag.


© 2017 Galbani - All rights reserved