2 personer
secondi

Grillad T-bonesteak med tomat- och mozzarellasallad

Bistecca fiorentina con caprese

02.Ingredienser

1 T-bonesteak på ca 1,1 kg
Salt och peppar
Ev. 1 msk smör
125 g Galbani Mozzarella (se tips)
1 ask saftiga tomater
2–3 msk god jungfruolivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 kruka basilika

03.Tilberedning

Stek T-bonesteaken på en bra varm grill eller i en grillpanna. Det handlar om att känna sig fram, men har man en stektermometer kan man mäta följande: Vid 40 grader är köttet mycket rött. Vid 50
grader är köttet rött (mjukt som din kind när man trycker på det). Vid 60 grader är köttet mediumstekt (som när man trycker sig på hakan). Vid 70 grader är köttet genomstekt (som din näsa när man trycker på den). Ta av T-bonesteaken från värmen och krydda den på båda sidorna med salt och peppar.
Servera med en klick smör eller extra jungfruolivolja ovanpå.

Caprese:
Häll av vattnet från mozzarellan och skär den i ca 4 mm tjocka skivor. Skölj tomaterna och skär dem i lika tjocka skivor som mozzarellan. Ta en vacker tallrik och lägg upp mozzarella och tomater växelvis. Du kan antingen lägga dem i rader eller följa kanten runt tallriken. Krydda salladen med salt och peppar. Häll över balsamvinäger, därefter olivoljan och dekorera slutligen med nysköljda basilikablad.

Tips: Använd gärna en mozzarella di bufala om du vill ha en kraftigare mozzarellasmak!


© 2017 Galbani - All rights reserved