4 personer
secondi

Grillad polenta med gorgonzola och valnötter

Polenta alla griglia con gorgonzola e noci

02.Ingredienser

250 g polenta
75 g Galbani Gorgonzola
1 matsked honung
4 valnötter
Färsk salvia
Olivolja till stekning
Salt

03.Tilberedning

Koka polentan tills den blir tämligen tjock (följ anvisningarna på paketet). Lägg bakplåtspapper i en rågbrödsform, häll i polentan och sätt den på kylning till nästa dag så att den blir riktigt fast.

Ta ut polentan ur kylskåpet. Skär den i skivor och stek dessa i lite olivolja i en stekpanna tills de har fått en knaprig yta. Krydda med salt. Lägg därefter skivorna i en ugnsfast form. Skär gorgonzolan i skivor och lägg dem ovanpå
polentaskivorna. Häll en droppe honung och lägg hackade valnötter på varje bit och garnera eventuellt med färsk salvia. Ställ in formen i en förvärmd ugn på 200° i 3-4 minuter.

Det går bra att servera polenta istället för pasta eller potatis till kött och fågel.

Tips: Sprödstek hela salviablad i olivolja och använd dem som garnering ovanpå polentan.


© 2017 Galbani - All rights reserved