4 personer
antipasti

Gnocchi med mozzarella

Gnocchi alla sorrentina

02.Ingredienser

1 rödlök
Olivolja
7 dl tomatsås
Salt
¼ färsk röd chili
Cirka 15 färska basilikablad (spara lite till garnering)
1 kg gnocchi
250 g Galbani Mozzarella
100 g Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Hacka rödlöken fint och stek i olivolja. Tillsätt tomatsåsen när löken blivit gyllenbrun, och krydda med salt och finhackad chili. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter tills den tjocknat lite. Tillsätt de färska basilikabladen, och låt såsen sjuda i 5 minuter till. Ta sedan bort den från värmen. Koka gnocchin enligt anvisningarna på paketet. Glöm inte att salta vattnet. Gnocchin är klar när de flyter upp till ytan, och kan plockas upp med en hålsked. Häll tomatsåsen i en ugnsform och blanda ner gnocchin. Skär mozzarellan i stora tärningar, och strö dem över gnocchin. Strö därefter över den rivna parmesanen, och gratinera i 5 minuter på grilläge. Gnocchin är klar när parmesanen fått en gyllenbrun färg. Garnera med basilika och servera.

Tips:
Rätten är även god i en kryddigare variant där du använder 3 gånger så mycket chili som i receptet. Men då gäller det att du gillar stark mat.


© 2017 Galbani - All rights reserved