4 personer
antipasti

Gnocchi à la Napoli

Gnocchi alla napoletana

02.Ingredienser

1 stor lök
4 msk extra jungfruolivolja
800 g färska dadeltomater
1 nypa riven muskot
Salt
1 knippe färsk basilika
250 g Galbani Mozzarella
800 g potatisgnocchi
100 g riven Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Hacka löken fint och stek den i olivoljan tills löken fått den typiska klara färgen. Tillsätt tomater, muskotnöt och salt. Såsen ska småkoka i 20 minuter under omrörning. Ta bort såsen från värmen och tillsätt färska basilikablad.

Skär mozzarellan i tärningar. Koka gnocchin i saltat vatten i ett par minuter. När de flyter upp till ytan är de färdiga och vattnet kan silas bort. Vänd gnocchin i tomatsåsen tillsammans med mozzarellatärningarna, och riv slutligen parmesan över rätten. Garnera med färsk basilika.

 

Tips:

Rätten kan även gratineras i ugnen. När gnocchin har vänts i tomatsåsen, strö över parmesanen och gratinera i ugnen i 10 minuter i 180 grader.


© 2017 Galbani - All rights reserved