4 personer
dolci

Glass med mandel och choklad

Cassata cioccolata e mandorle

02.Ingredienser

250 g Galbani Ricotta
2,5 dl vispgrädde
1 dl socker (drygt)
60 g mandel
60 g mörk choklad
250 g jordgubbar till dekoration
Chokladspån till dekoration
Citronmeliss till dekoration
Ev. 1 liten burk körsbärssås

03.Tilberedning

Rosta mandeln i en torr stekpanna och
låt svalna. Gör under tiden i ordning
glassmeten. Lägg ricottan i en skål,
tillsätt socker och blanda väl tills konsistensen
blir krämig. Vispa grädden löst.
Hacka choklad och mandel grovt och rör
ner i ricottakrämen. Rör försiktigt ner
den vispade grädden i krämen till en
jämn smet. Klä en skål med plastfolie och
häll i glassmeten. Ställ skålen i frysen i
minst 4 timmar. Ta ut glassen ur frysen
ca 20 minuter innan den ska serveras.
Dekorera med halva jordgubbar, citronmeliss
samt chokladspån och servera
eventuellt med ljummen körsbärssås.

Tips: Prova att variera innehållet genom
att tillsätta andra sorters rostade nötter,
marsipan eller kanderad frukt.


© 2017 Galbani - All rights reserved