4 personer
antipasti

Fyllda ugnsbakade paprikor

Peperoni al forno ripieni

02.Ingredienser

4 paprikor (röd och gul och inte för stora)

Vatten och lite salt till att blanchera paprikorna i

100 g kokt skinka

250 gram Galbani Ricotta

½ tsk salt

1 ägg

50 g riven Galbani Parmesan

1 msk olivolja

Nymalen salt och peppar

Ett litet knippe färsk hackad persilja

Lite peppar

En handfull ströbröd

03.Tilberedning

Börja med att skära av toppen på paprikorna. Gör det försiktigt, så att de kan användas igen till garnering. Ta ur kärnorna och koka i vatten i några få minuter. Låt dem svalna något medan du förbereder fyllningen.

 

Blanda ricotta med salt, ägg, ströbröd, parmesan, olivolja och salt och peppar. Tillsätt till sist den färska hackade persiljan. Lägg paprikan i en inoljad ugnsform och fyll paprikorna med ricottablandningen upp till kanten.

 

Strö över lite ströbröd och olivolja på toppen och grädda i en förvärmd ugn (180-200 grader) i ca 15 minuter. De sista minuterna kan man gratinera om så önskas.

 

Placera toppen av paprika på igen, eller servera utan med en liten kvist persilja på toppen.


© 2017 Galbani - All rights reserved