4 personer
antipasti

Fyllda paprikor med ricotta och skogschampinjoner

Pepperoni ripieni di ricotta e funghi

02.Ingredienser

500 g svamp

4 stora paprikor

Persiljestjälkar

300 g Galbani ricotta

30 g Galbani parmesan

1 msk kapris

1 liten lök

2 kvistar persilja

Olivolja

Salt

03.Tilberedning

Sätt ugnen på 200º.

Skär de rensade svamparna i skivor och hacka persiljestjälkarna i bitar. Skär löken i tunna skivor och fräs den i oljan tillsammans med kapris och persiljan. När allt börjar få lite färg, tillsätt svampen, salta och fräs tills svampvattnet har försvunnit.  Ta bort stekpannan från spisen.

Rensa paprikan. Blanda ricottan, persiljan och parmesanosten med ingredienserna i pannan. Fyll sedan paprikorna med blandningen med hjälp av en sked, häll lite olja på paprikorna och sätt i ugnen i ca 45 minuter.

Ta bort paprikorna ur ugnen och servera.

Dekorera med grovt hackad oregano.


© 2017 Galbani - All rights reserved