4 personer
antipasti

Fyllda kalvrullader

Involtini farciti

02.Ingredienser

4 kalvschnitzlar (be ev. slaktaren att
skära tunna skivor kalvkött) ca 500 g
60 g brödsmulor (torrt bröd)
1 äggula
200 g Galbani Ricotta
80 g tunna skivor rökt skinka
150 g fläskfärs
2 msk Galbani Parmesan
1 kvist rosmarin
½ dl vitt vin
½ dl mjölk
½ dl mjöl
Lite smör och olja att steka i
Salt och peppar
Tandpetare

Tillbehör:
Spröd sallad, potatis eller rotfrukter

03.Tilberedning

Låt brödet svälla i mjölken i 10 minuter.
Finhacka under tiden 4 skivor skinka
och blanda dem med ricotta, parmesan,
fläskfärs och äggula. Krama ur mjölken
ur brödet och lägg det i blandningen.
Krydda med salt, peppar och finhackad
rosmarin. Lägg en skiva skinka på varje
schnitzel. Fördela blandningen på
köttskivorna, rulla ihop dem och fäst
med tandpetare. Vänd dem i mjöl och
stek dem snabbt gyllenbruna i smör och
olja. Häll på vitt vin och låt sjuda under
lock i 15-20 minuter och servera sedan
med resten av vinet, en god sallad och
lite rotfrukter eller potatis – allt efter
årstiden.


© 2017 Galbani - All rights reserved