8 personer
secondi

Fylld rostbiff med vitvinssås

La Genovese di zia Pina

02.Ingredienser

2-3 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
100 g riven Galbani Parmesan
Salt och peppar
Rostbiff (1 kg)
Olivolja
3-4 morötter
3 lökar
2 stjälkar selleri
2 dl vitt vin
2-3 glas klar grönsaksbuljong
Sallad till tillbehör

03.Tilberedning

Hacka vitlök och persilja och blanda med riven parmesan och salt. Skär ut ett hål från båda ändarna av rostbiffen med en tunn, lång kniv. Stoppa in blandningen i köttet med fingrarna och stek köttet i ca 10 minuter på var sida i olivolja. Köttet ska ha färg runtom. Det tar 30-40 minuter sammanlagt.

Hacka morätter, lök och selleri så länge och häll ner i grytan när köttet fått färg. Krydda med salt och peppar och låt sjuda i 10-15 minuter. Häll därefter ner vinet och höj värmen helt i 5 minuter. Häll i grönsaksbuljongen i grytan när vinet kokt bort. Sänk sedan värmen och lägg lock på. Lämna en liten glipa öppen så att ångan släpps ut. Köttet ska ha en mittentemperatur på 58 grader, så att rostbiffen är rosa inuti. Låt köttet vila i 20 minuter när det är klart.

Om såsen är för tunn när köttet tas upp ur grytan kan du reducera den ytterligare genom att låta den stå på låg värme en stund. Servera köttet med lite sås ringlat ovanpå och en god sallad.


© 2017 Galbani - All rights reserved