4 personer
secondi

Fylld paprika och aubergine

Melanzane e peperoni ripieni

02.Ingredienser

2 stora gula eller röda paprikor utan stjälkar och kärnor.
2 mellanstora aubergines
4 msk olivolja
400 g skalade och finhackade tomater
40 g finhackad kapris
12 ansjovisfiléer
2 väldigt fint hackade vitlöksklyftor
4 msk finhackad persilja
80 g ströbröd
50 g färskriven parmesan
Riven muskotnöt
Salt och nymald svartpeppar

03.Tilberedning

Värm ugnen till 200°. Skär och dela paprikorna och auberginerna en gång på längden. Skrapa ur köttet från auberginerna med en sked utan att skinnet går sönder. Finhacka och bryn i 2 msk olivolja i 5 minuter eller tills det är mjukt.

När auberginerna börjar få färg tillsätter du hackad vitlök, finhackad persilja, ansjovis, kapris, ströbröd, lite riven muskotnöt och till sist de skalade tomaterna. Låt allt koka vidare ett par minuter och smaka av med salt och peppar (tänk på att ansjovisen är ganska salt i sig själv). Rör i parmesan och fyll auberginerna och paprikan med blandningen. Baka dem i ugnen i 30-40 minuter.

Servera rätten med en färsk sallad.


© 2017 Galbani - All rights reserved