4 personer
antipasti

Fusilli med purjolök, zucchini och gorgonzola

Fusilli con porro, zucchine e gorgonzola

02.Ingredienser

2 stora zucchini

2 vitlöksklyftor

Olivolja

Salt

150 g Galbani gorgonzola intenso

50 g Galbani parmesan

400 g fusilli

2 kvistar basilika

½ purjolök

03.Tilberedning

Skär zucchinin och purjolöken i små bitar. Skala vitlöken i halvor och fräs dem i pannan med olivoljan tills de börjar få färg och ta sedan bort från pannan. Lägg purjolök i pannan i 3 min. och tillsätt sedan zucchini-bitarna och låt dem fräsa tills de har fått färg. Salta efter smak.

Skär gorgonzolan i små bitar. Riv parmesan.

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

Häll i pastan i stekpannan, tillsammans med gorgonzola, parmesan och basilika och rör om tills gorgonzolan smälter. Servera rätten varm.

Strö över lite basilika.


© 2017 Galbani - All rights reserved