4 personer
dolci

Fruktsallad med mascarponekräm

Macedonia nel melone con mascarpone

02.Ingredienser

2 galia- eller nätmeloner
200 g björnbär
200 g hallon
1 dl marsala eller portvin
2 msk socker
250 g Galbani Mascarpone
1 obesprutad citron
1 knippe mynta

03.Tilberedning

Dela melonerna på mitten. Ta bort
kärnorna och ta ut kulor med en glasskopa
eller ett kuljärn utan att skada
skalet på melonerna. Spara skalen!

Lägg mascarponen i en skål och rör ner
socker och marsala. Lägg lite kräm i
botten av de 4 melonhalvorna. Blanda
melonkulorna och bären med finrivet
skal och saft från citronen och lite
hackad mynta, låt det dra i 5 minuter
innan det fylls i melonskalen. Dekorera
med resten av krämen på toppen och
avsluta med ett litet myntablad. Ställ in
de fyllda melonerna i kylen i 5 minuter
innan serveringen.

Tips: Fruktsalladen kan varieras med
andra sorters bär.


© 2017 Galbani - All rights reserved