4 personer
antipasti

Friterad rosensallat

Radicchio fritto

02.Ingredienser

1 huvud rosensallat
200 g självjäsande mjöl
1 tsk salt
2 dl mineralvatten
100 g isbitar
5 dl neutral olja till stekning
1 tsk salt
Citronmajonnäs:
2 pastöriserade äggulor
½ tsk socker
1 tsk salt
Saft av 1 citron
1 tsk dijonsenap
3 dl neutral olja
25 g färskriven parmesan
Färska örter till garnering

03.Tilberedning

Skär sallaten i båtar – behåll gärna stocken så att bladen inte delar sig. Blanda mjöl, salt och mineralvatten till en tjock pannkakssmet – det får gärna finnas klumpar kvar. Rör ner isbitarna i degen och låt dem dra i 5-10 minuter tills bitarna blivit ungefär hälften så stora. Ta upp isbitarna och vänd ner rosensallat i degen och lägg direkt i den varma oljan. Fritera tills de blivit gyllenbruna och krispiga, och lägg dem sedan på en bit hushållspapper. Strö över salt.

Citronmajonnäs:
Blanda äggulor, socker, salt och citronsaft i en skål och vispa tills massan blir tjockare och börjar skumma. Häll i ett par droppar olja medan du vispar. Häll i resten av oljan i äggblandningen i en tunn stråle under kraftig vispning. Tillsätt den finrivna parmesanen under omrörning. Smaka eventuellt av med lite extra citronsaft, socker, salt och peppar. Garnera med färska örter.


© 2017 Galbani - All rights reserved