4 personer
antipasti

Frasiga bröd med päron och valnötter

Antipasto con pere e noci

02.Ingredienser

100 g Galbani Gorgonzola Intenso
3 Conferencepäron eller andra goda
mogna päron (Clara Friis, Lucas)
50 g valnötskärnor
5 stjälkar blekselleri
2 msk olivolja
Salt och peppar (efter behov)
Saften från ½ citron
4 eller 8 skivor gott italienskt bröd

03.Tilberedning

Skala päronen och skär dem i tärningar.
Droppa citronsaft över dem.
Skär gorgonzolan i tärningar (inte för
små) och blanda dem med päron och
grovt hackade valnötter.
Skär selleristjälkarna i små bitar och
blanda ner dem. Tillsätt slutligen olivolja,
peppar och salt och blanda ihop allt.

Servera i små skålar eller på ett fat med
gott, rostat bröd till.

Kan serveras som en liten antipasto eller
som tillbehör till stekt kyckling eller
halstrad fisk.


© 2017 Galbani - All rights reserved