4 personer
antipasti

Fläskfilé med citron och mascarpone

Arrosto al limone e mascarpone

02.Ingredienser

2 stora morötter

2 stora lökar

3 selleristjälkar

1 fläskfilé (500 g)

1 msk vetemjöl

¾ glas vitt vin

5 msk olivolja

Saften av 1 stor citron

½-¾ glas lättmjölk

250 g Galbani Mascarpone

1½ tsk salt

03.Tilberedning

Hacka alla grönsaker fint i en matberedare. Putsa fläskfilén och rulla den vit i mjöl. Stek köttet i en stekpanna med olivolja på alla sidor tills det har fått lite färg. Lägg i de hackade grönsakerna och stek tills vattnet från grönsaker avtar. Häll i vitt vin och låt det avdunsta. Tillsätt citronsaft. Medan citronsaften avdunstar, späd mascarponen med mjölk och blanda väl och häll i stekpannan. Rör ihop till en jämn blandning och sänk värmen, tillsätt salt och låt det hela sjuda i ca ½ timme. Se till att såsen inte bränns vid på botten. Tillsätt ev. lite vatten eller mjölk. Ta bort köttet från pannan och låt vila i 5-10 minuter innan du skär det i skivor. Se till att grönsakerna hålls varma.

 

Tips: Smakar bra tillsammans med polenta, potatismos eller ev. en varm bulgursallad med rostade pinjenötter.


© 2017 Galbani - All rights reserved