4 personer
antipasti

Fiskrisotto

Risotto di pesce

02.Ingredienser

600 g torskfilé
½ knippe bladpersilja
1 stor lök
3 msk olivolja
300 g arborioris
1 dl vitt vin
Ca 9 dl grönsaksbuljong
3 msk Galbani Mascarpone
Ca 5 dl mjölk
Salt och peppar
150 g kokta, skalade räkor

03.Tilberedning

Förbered torskfilén genom att skära den i bitar på 150 g. Skölj och hacka bladpersiljan
fint. Finhacka löken och fräs den i olivoljan i en gryta tills den blir genomskinlig. Tillsätt risottoriset och fräs det ihop med löken i ett par minuter. Häll på 1 dl vitt vin och rör om väl. Tillsätt buljongen, lite i taget, medan du rör. Låt riset absorbera buljongen innan du tillsätter mer. Tillsätt torsken efter ca 8 min. Rör ofta så att riset inte fastnar i botten av grytan. Tillsätt 2/3 av den hackade persiljan och rör om. Efter ca 18 min. har risotton absorberat all buljong och är ”al dente”. Lyft av grytan från värmen och tillsätt mascarponen.

Häll i lite mjölk om du tycker att risotton är för kompakt. Tillsätt räkorna och vänd försiktigt ned dem i risotton. Spara några att lägga på toppen som garnering tillsammans med resten av den hackade persiljan. Salta och peppra och servera genast.


© 2017 Galbani - All rights reserved