4 personer
antipasti

Fettuccine med räkor och musslor

Fettuccine al mascarpone, gamberi e cozze

02.Ingredienser

300 g fettuccine (eller annan lång pasta)
200 g räkor
500 g rensade musslor med skal
250 g Galbani Mascarpone
1 dl vitt vin
2 msk olivolja
½ knippe bladpersilja
1 kvist timjan
2 salviablad
1 lök
Saften från 1 citron
1 vitlöksklyfta
Salt och nymald peppar

03.Tilberedning

Koka fettuccinen al dente. Hacka under
tiden löken och stek den gyllenbrun i
olivolja tillsammans med en hel vitlöksklyfta
i en traktörpanna. Tillsätt vitt vin
och citronsaft. Låt det koka in tillsammans
med timjan och salvia. Ta upp vitlöken.
Lägg ner de rensade musslorna i såsen.
Lägg på locket och låt musslorna ångkoka
i 1-2 minuter tills de har öppnat sig. Kom
ihåg att musslor som inte öppnar sig
under ångkokningen ska kastas. Ta av
locket och tillsätt räkor och mascarpone.
Låt osten sakta smälta i vätskan från
musslorna.
Häll av pastavattnet och lägg pastan i
såsen. Blanda ihop och låt det stå ett par
minuter med locket på. Strö över hackad
bladpersilja och mal över svartpeppar
och servera medan pastan är varm och
krämig.
Tips: Byt ut musslorna mot 250 g lax som
skärs i tärningar, ca 1×1 cm. Följ receptet
i övrigt.


© 2017 Galbani - All rights reserved