4 personer
dolci

Efterrätt med kryddig vinsås

Dessert al vino speziato

02.Ingredienser

6 msk russin

½ l glögg

1 msk majsstärkelse eller potatismjöl

250 g Galbani ricotta

1 msk socker

2 msk mandlar

03.Tilberedning

Börja med att blötlägga russinen i 250 ml glögg i 15 minuter tills de blir mjuka.

Blanda samtidigt i en kastrull 250 ml glögg med majsstärkelse och koka ca 5 -10 minuter tills såsen tjocknar. Låt den svalna.

Ta bort russinen från glöggen och lägg dem i ricottaosten med 1 msk socker. Blanda ricottaost och russinen tills du får den krämig.

Förbered portioner i små genomskinliga glas. Ricotta- och russinblandningen i botten och sedan glöggsåsen. Avsluta med mandelbitar på toppen.

Dekorera med citronverbena och servera direkt.


© 2017 Galbani - All rights reserved