4 personer
antipasti

Crêpes med zucchini och gorgonzola

Crepes con zucchine e gorgonzola

02.Ingredienser

8-10 st. crêpes (kan köpas färdiga om du inte vill göra dem själv)
3½ dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk smält smör
1 knivsudd salt

Fyllning:
250 g zucchini (cirka 2 st.)
100 g Galbani Gorgonzola
8 skivor kokt skinka
Olivolja
Salt
Muskotnöt
Smält smör
4 msk vatten
2 msk grädde

03.Tilberedning

Värm ugnen till 200°. Blanda mjöl och mjölk och vispa det till en jämn smet utan klumpar. Tillsätt vispat ägg, en knivsudd salt och smält smör. Rör ihop allt väl och låt det stå i kylskåp i 2 timmar. Stek sedan crêpen i en stekpanna.
Skär zucchinin i väldigt små bitar och stek dem i olivolja och 2 msk vatten i stekpanna. Låt dem puttra tills vattnet försvunnit och zucchinin är mjuk. Smaka av med salt. Smält gorgonzola
med 2 msk vatten och 2 msk grädde i en liten gryta. Tillsätt lite extra grädde om du vill ha en lite tunnare sås. Smaka av den med riven muskotnöt. Ta en crêpe och lägg på strimlad kokt skinka, en matsked zucchini och en matsked gorgonzolasås. Fyll crêpen, pensla
dem med smält smör och baka dem i en smord form i ugnen på 200° i cirka 15-20 minuter tills de är gyllenbruna.


© 2017 Galbani - All rights reserved