4 personer
primi

Citronpasta

Tonnarelli al limone

02.Ingredienser

1 dl mjölk

100 g Galbani mascarpone

1 buljongtärning (mörk oxbuljong)

1 ekologisk citron

250 g tonnarelli (äggpasta)

150 g Galbani parmesan (spara 50-60 gr att strö över pastan på varje tallrik)

Grovt salt

03.Tilberedning

Värm upp mjölk och mascarpone tills den har en likartad konsistens och lägg till buljongtärningen och låt koka ihop. Rör om då och då.

Riv citronskalet och ställ åt sidan, se till att bara riva den gula delen annars blir det beskt.

Koka upp vatten till pastan. När det börjar koka, tillsätt grovt salt. Lägg i tonnarelli och rör om pastan så att de inte blir en klump. Häll citronskalet i grädden.

Sila av pastan, vänd ner såsen och riv över rikligt med parmesan.

Tips:

Vänta med att blanda citronskalet och grädden tills pastan ligger i kokande vatten. Annars kan det bli beskt. Det är gott med mycket parmesan men se upp så att pastan inte blir för torr.


© 2017 Galbani - All rights reserved