8 personer
antipasti

Cheesecake med färsk frukt

Cheesecake con frutta fresca

02.Ingredienser

5 dl gryn (till exempel havre- eller dinkelgryn) 125 g smält smör
1 dl rörsocker
400 g Galbani Ricotta
200 g Galbani Mascarpone
½ dl sötmjölk
3 msk flytande honung
4 gelatinblad
3 msk citronsaft samt skalet från 1 citron
Färska bär

03.Tilberedning

Smörj en form med löstagbar kant. Blanda grynen i en mixer. Smält smöret och tillsätt gryn och rörsocker. Fördela massan i botten av kakformen och pressa ihop den ordentligt. Lägg
gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Värm mjölken och smält de avrunna gelatinbladen i den. Vispa ricotta, gräddost, honung, citronskal och saft till en jämn smet och tillsätt till sist mjölken. Häll blandningen över grynen och låt kakformen stå i kylskåpet
i cirka 4 timmar.

Garnera tårtan med färska bär.


© 2017 Galbani - All rights reserved