4 personer
antipasti

Cappuccinocreme med amaretti

Crema di cappuccino con amaretti

02.Ingredienser

Amaretti:

150 g mandelmjöl

150 g socker

3 droppar mandelessens

2 äggvitor

1 nypa salt

50 g florsocker till garnering

Grädde:

60 ml stark espresso

30 g socker

300 g Galbani Mascarpone

50 g socker

½ vaniljstång

03.Tilberedning

Amaretti:

Sätt ugnen på 160 grader.

Blanda ihop mandelmjöl, socker och mandelessens. Ta en annan skål och vispa äggvitorna. Vänd sedan försiktigt äggvitorna i mandelmjölet. Sätt fyra stora “bollar” på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite – så att det finns plats att växa i ugnen. Pudra florsocker genom en sil över de 4 amaretti. Baka dem i ca 15-20 minuter i mitten av ugnen och låt dem svalna helt.

 

Creme:

Låt kaffe och socker koka långsamt i en liten kastrull tills du har bara 2 msk vätska kvar. Låt svalna helt. Blanda sedan kaffe i mascarponen tillsammans med kornen från halva vaniljstången. När ingredienserna är väl blandade, fördela cremen i 4 formar och placera 1 amaretto i varje. Ställ formarna i frysen i ca 2 timmar. Ta ut dem ur frysen strax före servering.

 

Tips: Prova att göra dem i mini portioner t.ex. i tryffelpappersformar.


© 2017 Galbani - All rights reserved