4 personer
antipasti

Cannelloni med spenat och mozzarella

Cannelloni agli spinaci e mozzarella

02.Ingredienser

500 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
250 g Galbani Mozzarella
250 g färska pastaplattor
1 burk skalade, hackade tomater 3 msk tomatpuré
2 msk olivolja
50 g Galbani Parmesan
1⁄2 knippe färsk oregano
eller 11⁄2 tsk torkad oregano
Lite riven muskotnöt
Salt

03.Tilberedning

Hacka vitlöken och bryn hälften i oljan på medelvärme. Tillsätt tomatpuré och efter en minut tomaterna och oreganon. Låt det sjuda i 15 minuter.
Ångkoka den sköljda och ansade spena- ten ett par minuter i en gryta med
lite lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt spenaten svalna något. Tillsätt riven muskotnöt och resten av den hackade vitlöken.
Hacka mozzarellan i små bitar och blanda den med spenaten. Skär pas- taplattorna i 10 cm breda bitar och lägg spenatfyllningen på den ena änden innan du rullar ihop dem.
Lägg hälften av tomatsåsen i botten på en ugnsfast form, lägg på rullarna och häll över resten av tomatsåsen. Till sist, på med lite nyriven parmesan och in i en 220° varm ugn i 20 minuter.
Jag täcker alltid formen med aluminium- folie de första 10 minuterna i ugnen. Men eftersom ugnar skiljer sig åt får du prova dig fram.
Tips: Om man kan hitta cannellonipasta i sin lokala mataffär gör man fyllningen på samma sätt, men rullarna ska vara i ugnen i ca 40 minuter i stället för 20 minuter eftersom det är torkad pasta.


© 2017 Galbani - All rights reserved