4 personer
primi

Cannelloni al forno med salvia pesto och ricotta

Cannelloni al forno con ripieno di pesto alla salvia e ricotta

02.Ingredienser

15 medelstora salviablad

2-3 msk olivolja

250 g Galbani parmesan

250 g Galbani ricotta

Salt och peppar

8 cannelloni

50 g smör

03.Tilberedning

Blanda salviablad och olivolja i en mixer och tillsätt ca 200 g riven parmesanost, spara de sista 50 g till att strö över rätten. Salta och peppra. Lägg peston i en skål och tillsätt ricottaost. Smaka av med salt och peppar efter smak.

Koka cannellonin i saltat vatten i kort tid för de ska vara mycket hårda, extra “al dente”. Häll över pastan i ett durkslag. Fyll cannellonin med ricotta-salvia-pesto blandningen och lägg dem i en ugnsform.

Lägg några smörklickar och riven parmesanost och avsluta i ugnen, 180º, i 15 minuter.

Tips:

Alternativt kan cannellonin täckas med béchamelsås innan den ställs i ugnen.


© 2017 Galbani - All rights reserved