4 personer
antipasti

Brysselkål med gorgonzola

Cavolini al gorgonzola

02.Ingredienser

Béchamelsås:
120 g smör
4 msk mjöl
7½ dl mjölk
Salt och peppar
350 g groddar
40 g rökt bacon/fläsk
20 g smör
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
50 g Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Smält smör i en mellanstor kastrull. Häll i mjöl och rör i 1 minut med en visp. Rör i mjölken lite åt gången. Rör hela tiden tills såsen börjar tjockna. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda i 1 minut under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och rensa brysselkålen, och skär baconet i tärningar. Smält smör i en kastrull och fräs bacon och brysselkål i 6 minuter tills baconet är krispigt.
Smöra en ugnsfast form och häll ner fräst brysselkål och bacon. Klicka ut små bitar gorgonzola och béchamelsås över rätten. Strö sedan över riven parmesan, och gratinera rätten i 15 i 180 grader, tills den är gyllenbrun.


© 2017 Galbani - All rights reserved