4 personer
secondi

Broccoligratäng à la Dario

Soufflé di broccoli alla zio Dario

02.Ingredienser

30 g smör
20 g mjöl
1 dl mjölk
½ dl matlagningsgrädde
300 g broccoli
3 ägg
3 msk riven Galbani Parmesan
150 endivsallat
50 g bladspenat
Smör till stekning
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
Salt och peppar
Färska örter till garnering

03.Tilberedning

Smält smör i en kastrull och sikta ner mjöl under omrörning. Tillsätt mjölk och matlagningsgrädde och låt det koka. Ta bort kastrullen från värmen när blandningen fått en krämig konsistens. Skölj broccolin och skär i små buketter. Koka dem tills de är mjuka och mosa dem väl. Låt moset svalna.

Separera äggen, så du har äggulor och vitor i separata skålar. Rör äggulorna med riven parmesan. Vispa äggvitorna i en annan skål. Blanda broccolimos, ägguleblandning och vispade äggvitor med såsen. Ställ blandningen åt sidan. Skär sallat och selleri i tunna strimlor och fräs dem i en kastrull med lite smör. Skär gorgonzolan i små tärningar. Smör en stor ugnsform (eller flera små formar), och strö över mjöl. Täck botten av skålen med sallat och selleri. Häll sedan på gorgonzolatärningarna och slutligen blandningen. Krydda med salt och peppar. Grädda i 25 minuter i 180 grader. Garnera med örter och servera rätten varm med ett gott italiensk bröd.


© 2017 Galbani - All rights reserved