4 personer
secondi

Biff tartar med ricottacreme

Tartara su blocco di ricotta

02.Ingredienser

4 hackade ansjovisar

2 hackade vitlöksklyftor

2 små hackade schalottenlökar

1 tsk hackad kapris

2 äggulor

1 msk Dijonsenap

3 msk olivolja

1 tsk Worcestershiresås (eller engelsk sås)

400 g nötfärs från slaktaren

1 knippe hackad bladpersilja + 4 kvistar till garnering

1 msk tryffelolja

1 nypa chilipulver

2 tsk citronsaft

Salt och peppar

 

Ricottacreme:

250 gram Galbani Ricotta

1 nypa chilipulver

1 tsk tryffelolja

Salt och peppar

 

Bröd:

4 skivor italienskt bröd

1 msk olivolja

03.Tilberedning

Finhacka ansjovis och vitlök och blanda ihop i en skål. Lägg i den finhackade schalottenlöken och kaprisen. Blanda ihop äggulor och senap i en skål. Tillsätt olivolja och tryffelolja medan du rör om. Häll i Worcestershiresåsen och rör runt tillsammans med den hackade bladpersiljan. Smaka av köttet med nymalen salt och peppar.

 

Blanda ricottan med chilipulver och tryffelolja i en ny skål. Krydda med nymalen salt och peppar. Ställ skålarna med kött och ricottacreme i kylen fram till servering.

 

Rosta brödet i olivolja i pannan tills det blir spröda och läckra. Lägg råbiff på varje bröd och toppa med ricottacreme. Krydda med salt och peppar och garnera eventuellt med lite bladpersilja.

 

Råbiff är godast om du skrapar den väldigt fint, eller ber din slaktare att göra det för dig.

 

Kan serveras tillsammans med en sallad på fänkål i tunna skivor blandat med bladpersilja och olivolja.


© 2017 Galbani - All rights reserved